57

eero Labs features and feedback thread

Welcome to the eero Labs features and feedback thread!

Here is your place to share your experiences with new eero Labs feature releases, as well as let us know the types of future concepts you'd like to see here. We encourage you to share your feedback and interact with others, as well as have an opportunity to interact directly with our developers.

While this section will be more focused on connectivity related features, you can also submit general feature requests here.

For more on eero Labs, visit the eero help center.

1097 replies

    • paolaorsini
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    I was using and testing eero labs and the WAP3 is a great option I have to said won’t work if you have an Apple TV and it tries to connect to the eero wifi 

    • ChaswellQ
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Testing Paramount+ with ad-block.  It crashes the videos unless I disable ad-blocking for the entire network.

      • Tom.1
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      ChaswellQ Paramount+ appears to have issues when Ad Blocking is enabled, adding doubleclick.net to your allow list (Discover > eero Secure > Block & Allow sites > Add allowed site) should allow the Paramount+ app to load without error.

      • ChaswellQ
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Tom sweet, that does work! Thank you! I was able to just open to the TV using profiles.  That’s fine. I wasn’t sure if the blocked/allowed sites pertained to ad-blocking or not.  It would be cool to see exactly what sites were blocked on what devices, I would have had no idea to expect doubleclick.

    • Lurelion
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    I activated 2 features in eero labs..."local DNS caching and band steering" and now my internet will not work at all. I deactivated those features. I tried unplugging and plugging back in. I tried "reseting the eeros in app...just red light on eeros. This features did something to mess it up...anyone have a fix?

    • Sr. Eero wireless engineer
    • Sdworman
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Unplug eero gateway.

    Unplug isp router.  Plug in after 5 min.  Wait until you are back online.

    Plug eero gateway back in.  If you do not reconnect, contact support.

    Hth

    • greyscale
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Please add the ability to assign a device to a specific Eero and the wireless band (e.g. 2.4 or 5.0).

      • bobby35ny
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      greyscale I've asked for this 10x already... no luck.

    • GiniC
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Just a note that  WPA3 beta prevented my new Eve Energy Strip from joining my WiFi. Al though I was able to add it to home kit or eve app, it would immediately become unreachable making any firmware updates fail. Eve support mentioned turning off wpa 3 during adding and it immediately worked. My eero app sees it now.  Not sure which side has to fix it, just letting you know. 
     

    really love my new eero 6 set up. A lot of great features. Hope HomeKit support will come soon. 

    • Sr. Eero wireless engineer
    • Sdworman
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Wpa3 is beta on eero.  This encryption is not supported on all devices as a whole.  However, devices should still connect to wpa2 even if this is enabled.

    Eero is aware and suggest turning wpa3 off since it is still beta and in your case, does not work for your devices.

     

    Hth.

      • Edevasia
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Sdworman yeah it stop some devices from connecting to the network 

    • Cjhunter
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Just wondering when there will be a new update just got a camera but my signal isn’t strong enough to reach it says 80 % inside but when I hang it out it don’t get none 

      • cMoo92
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Cjhunter a software update isn’t going to fix that. Sounds like you need an additional eero unit (like a Beacon) closer to where the camera is going to be mounted.

      • Cjhunter
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      cMoo92 I have 1 beacon in the exact same plug as the camera I had an additional 2 other beacons installed because of the square footage I have I’m sitting on 15000 square feet my house is in the back with 3 5000 square feet floors but these are installed upstairs level with wifi and my other 2 cameras are working fine it’s just the 3rd one the new one I have but thank you for your help appreciate it 

    • bsfarrenkopf
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    I just left Spectrum and got service from MetroNet who included your router which is my first experience with Eero products.  For added router security I have always used MAC allow filtering on my other routers.  Can you add this feature (reverse of block device)?  Thank you.

    • Jochem
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    My old iPads won’t connect to Eero. Some thread I just looked up mentioned to turn of WPA3 in the Eero app. That’s less protection is it not? Can you fix this? 

      • Sr. Eero wireless engineer
      • Sdworman
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Jochem this is beta.  WPA3 is a different encryption that is not fully supported on all devices.  Turn this off.

      No fix is needed as long as wpa2 is being used and your iPad connect.  

    • Fussel
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Hello together.

    i guess that the feature to optimizing for gaming and voice-chats isn’t stable.

    When my wife watching Zattoo, I have 200-990 ping in online games.

    Zattoo is needing ~4mbits. Our internet can give us 30-40 MBits. So there is enough for gaming. Is’n it?

    xbox is running over LAN.

    ——

    I wish I could set a bandwidth limit in a network, or for single devices, or for a profile.

    • Chzwa
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Turns out that either band steering or WPA3 prevents early model iPads from connecting to the network, without explanation

    • Sr. Eero wireless engineer
    • Sdworman
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Turn off wpa3 as it is not supported on your iPad.  This is still in beta.

     

    Band steering should be turned off as well

    • Steve_Beaudin
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    With the Beta version of the WPA3 on, older devices are not able to log in such as IPad mini 2 or some earlier iPod Touch.  Even had some problems with a early Echo Dot and Echo Show. Once the WPA3 toggled off, everything went smoothly.

    • Bearchef
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Everything seems to work really well those far only issue I'm having is it seems like it slows down and gets if he when the DNS is connected to it instead of not

    • Myckel
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Can you guys fix this UPNP setting because it doesn’t work and it’s annoying cause I can’t play without it tellin me that UPNP is unsuccessful and the setting is On 

    • Stephan
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Please, if it’s even a better version (eero labs),

    upgrade also for Siri for Apple not only Alexa.

    The rest is pretty perfect

    • Mr509
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Please add static routing!!

Content aside

  • 57 Likes
  • 5 mths agoLast active
  • 1097Replies
  • 51805Views
  • 499 Following