57

eero Labs features and feedback thread

Welcome to the eero Labs features and feedback thread!

Here is your place to share your experiences with new eero Labs feature releases, as well as let us know the types of future concepts you'd like to see here. We encourage you to share your feedback and interact with others, as well as have an opportunity to interact directly with our developers.

While this section will be more focused on connectivity related features, you can also submit general feature requests here.

For more on eero Labs, visit the eero help center.

1097 replies

    • WaveSouth
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Reporting trouble with the wpa 3 configuration. I have a new Samsung S25G phone that will not connect when WPA 3 is enabled. Kicks both of our Samsung cell phones off the network stating password error.  When the feature is disabled the phone's reconnect with no problem.

      • Diaz9910
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      WaveSouth similar issues. Some devices refuse to connect when wpa3 is enabled. Nintendo switch, ring doorbell, and ecobee3

      • PacketSwitchL3
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Diaz9910 I thought it was just me I have similar issue with APPLE TV

    • CameronDaubern
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Can we have app support to delete items from eero? In the case of sold or items I no longer have, it would be nice to clean up the app a bit and delete items that are no longer in the household.

    • Amour05
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    This is awesome to be apart of beta testing on new improvements.

    I think it is imperative to have the option of toggling bandwidths to easily set up devices that can only use 2.4ghz. Right now I have to use a work around and it’s frustrating to say the least.

    • Thebrannans
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Why can’t I choose the “beacon” I want to connect to? I’ve got devices connected across the house instead of the beacon closest & without the best connection. 

      • seraphim009
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Thebrannans I agree, I have the same issue

    • Stevenkertes
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    The bandwidth optimization is great. An improvement will be to prioritize which devices are critical for bandwidth, so if quality suffers there's a lower probability of the critical devices suffering 

    • Myckel
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Bro you guys gotta fix this is getting out of hand ,idk what you guys updated but I had to put my stuff on bridge mode and now I get a 2.05 download speed and a 0.58 upload, I literally have 50 MB’s Nd if I take it off of bridge mode I have a double nat type you guys gotta fix this cause before i never had a double nat type this is bad fr fix it so I can take it off of bridge mode please 

      • Jleberman
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Myckel double Nat isn’t a big issue just means it detects a NAT from the cable gear and a Nat from the eero. In many ways a double Nat actually adds a small amount of extra security.

    • Norm52
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    EERO Lads beta cause HP Officejet 8600 not able to connect wireless  

    • Kmcintosh
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    QoS? By MAC or by TCP port. I'd like to be sure any VoIP traffic or a specific machine is prioritized to the Internet.

    • Stevies3
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    How about a way to sort the leaf nodes on the main page for us OCD individuals 😃

    • PacketSwitchL3
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Issue with devices connecting once enabling WPA3 feature on EERO router. In this instance it was Apple TV. I don’t know what Apple software there were running when I noticed the issue but once I disable the EERO WPA3 lab feature I was able to connect and update the APPLE TV’s to the latest update available which was 7.6.1. After the Apple TV updates and a restart I reenabled the WPA3 feature on the EERO which then again did not allow the APPLE TV to connect. It would show the network but once you tried to connect it would display a error message that the password was incorrect. 
     

    Again disabling WPA3 would allow those devices to connect. 
     

    I thought this feature allowed enhanced security for devices that are WPA3 capable, not disable or removed backward connectivity for WPA2 devices.

    • Stevenkertes
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    The gaming and conference calling optimization has disappeared fromm my options 

      • seraphim009
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Stevenkertes mine is also grayed out and unable to select

    • gormleys
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    The WPA3 Beta kills my Epson Workforce 545 printer.  When I turn it on, the printer drops off of the network and magically re-appears when I turn off WPA3 Beta

      • Jgarber
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      gormleys Me too. I have an Eason NX430 that does the same. The diagnostic says MAC address filtering is enabled, which is not the case. 

      • gstburns
      • 3 yrs ago
      • Reported - view

      Jgarber Confirmed my Epson NX430 must have WPA3 Beta disabled to prevent network connection error due to "MAC address filtering".

    • Jleberman
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Hello,

    I know you don’t specialize in security devices however adding a protocol for additional content filtering would be awesome. For instance I have a young but very tech savvy kid who loves YouTube I would love the ability at the profile level to block YouTube from any of my kids devices. 

    • seraphim009
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    it would be great to add a feature where you can choose the 2.4 or 5 frequency.

    also it'd be great to add a "prioritize" feature where you can choose the"prioritized" devices

    • Slushy
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Would be nice to have parental controls.

    • STW
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Have the Band Steering installed and while it appears to start and stay with the 5ghz signal for longer periods when I move to an area a little further away it switches 2.4ghz and stays there even if I am right near an Eero. Also, if I am a couple of rooms away and I "forget" the connection and re-enter the password it will reconnect at 5G with a relatively strong signal (the 2.4G signal is stronger) and link rate. The link rate of the 2.4G connection  (albeit a stronger signal) is 150mps below the 5G signal when I reconnect.

    It seems to me that it is still all to willing to drop the 5G signal for the 2.4G signal when the 5G signal drops 20% or so without reference to the link speed or data rate.

    • Keenong
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    "optimize for conference and gaming" not shown in Eero 6 pro eero labs, but is listed in Discover menu  under eero labs

    • Swests
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    WPA3 and HP OfficeJet Pro 8615

     

    need to turn off WPA3 to get the device to connect. 

    • flyntmor
    • 3 yrs ago
    • Reported - view

    Using an Eero Pro 6 I was unable to connect my Cannon printer (which only works on a 2.4 network) to the Eero router after I turned off Band Steering and Local DNS Caching.  Just thought you might want to know. :)

Content aside

  • 57 Likes
  • 5 mths agoLast active
  • 1097Replies
  • 50568Views
  • 499 Following