3

Nest Protect Connections

I just switched from a Netgear R8500 to the Eero Pro. My Nest thermostat connected to the new network without a problem but, noticed that the protects were not connected. Had to go through a whole ridiculous process to get them connected (had to remove all Nest devices from my account and then re-add doing the Protects first so they could join the network without using another Nest product to join.) 
 

Nest app shows that the Protects are connected to WiFi but one protect is giving an indicator that it is offline. Protects did appear as connected in the Eero app but now have dropped off into the “previously connected” section with no IP assigned. 
 

This is probably more of a Nest issue but, never had this issue with router. Is this possibly an issue because of the lack of two separate SSIDs for the 5 and 2.4 bands?

2replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • Did you find a fix to this? It keeps showing as recently connected on eero app and appearing offline in the best native app. 

    Like
      • twokatmew
      • twokatmew
      • 2 mths ago
      • Reported - view

      Jbains I’m having the same problem. I had to change my WiFi password. I got all three protects (v2) online finally. Now two are offline, and when I run through the protect WiFi setup, it errors out. Also no Internet on Hue bridge. Both problems seem to be eero-related. Hoping for a fix. 

      Like
Like3 Follow
  • 3 Likes
  • 2 mths agoLast active
  • 2Replies
  • 176Views
  • 4 Following

Need Help? We're here for you!

We're big on support, and we want to make sure you always have the best eero experience possible. Here are several resources you can use if you ever need our help!


Quick links

Community Guidelines

Help Center

Contact eero support

@eerosupport

eero.com