0

iAqualink constantly disconnects.

Hey All,

I'm hoping you can help.  I've had a iAqualink 2.0 for several months now and starting a few weeks ago it will constantly disconnect from the network.  I've contacted Aqualink and they sent me to Eero.  They say its a known issue and I could probably get help here.

Does anyone know anything about this ?  and how to fix it ?

I have noticed that some older 2.4 devices will not see my correct SSID name (Paul's Internet)  they see it as Paul4325%#@Internet.  It appears they have an issue with the '

 

Could the two issues be connected ?

14replies Oldest first
  • Oldest first
  • Newest first
  • Active threads
  • Popular
  • Yes, take out the apostrophe and you should be good to go.

    Like 1
  • Hello Paulo88 ,

    cMoo92 has the right of it. It is going to be painful reconnecting all your devices but removing the apostrophe will save you a lot of headaches down the road. Also, if you have any special characters in your password I would suggest removing those as well.

    Like 1
  • Thanks for the quick response.  I will make the change now and probably spend the rest of the day re-connecting everything :/

     

    Another quick question : Is there a way to clear the 'Recently Online' list within the app ?

    Like
    • Hello Paulo88 ,

      Those devices will drop off eventually. There is not currently an easy way to clear the recently online list. The only way I know how to do that is to hard reset and rebuild the network.

      Like
  • Thanks for all your advice but I'm still getting frequent signal drops.  My SSID / password now has no special characters (other than a SPACE in the SSID).

    I even wiped the aqualink settings and re-set everything up.  During this process I noticed that when it scans for a networks I see 2 - 3 versions of the same SSID, Seen below.

    Could this be the issue ? perhaps the Aqualink is getting confused ?

    Which one should I be selecting ? Any ?

    I also had trouble connecting it to one of these channels, it took several attempts before it would connect.

    I will add though that this is amazing connection otherwise considering this is the other side of my garden !  :)

     

    Like
      • Paulo88
      • Paulo88
      • yesterday
      • Reported - view

      Paulo88 I would also add that no other device I connect sees this.  I have a solar panel control panel outside on the opposite side of the house and it connects easily and stays connected.

      Like
    • Hello Paulo88 ,

      It looks like the iAquaLink is seeing extra eeros. The space should be fine. I would choose the Pauls Internet that has the best WiFi connection. You can see the WiFi bars on the right side. Was that the network option you were selecting?

      Like
      • Paulo88
      • Paulo88
      • yesterday
      • Reported - view

      James I actually went with "Pauls Internet Guest".  

      This channel / SSID was created with the sole reason of adding just the Aqualink.  This was to allow me to play around with settings etc without effecting my other devices.

      The Aqualink is currently the only device on this SSID.

      Like
    • Hello Paulo88 ,

      There may have been some confusion. Removing any special characters from your SSID and password was good. The spaces in the SSID should be fine and not cause any problems. The image that you showed listed your SSID multiple times. Based off that image you shared it looks like you have multiple eeros in your home and the iAquaLink is seeing three of the eeros. What I was wanting to check was to make sure you were connecting the iAquaLink to the eero with the best signal strength. You can see the signal strength on the right of each of those networks the iAquaLink can see. 

      Like
  • ah, I see.  The answer is Yes, I was always connecting to the eero with the best connection.

    So in the screen grab above I would have selected "Pauls Internet Guest" with the strongest signal, in this case the second one listed.

    I'll be honest, I feel this is an issue with the Aqualink and not eero.  As I have other external devices that connect to eero just fine. (Solar Panels etc)

    but I'm trying to rule out things one by one.

    Like
    • Hello Paulo88 ,

      Alright. Does the iAquaLink also disconnect when connected to the non-guest network?

      Like
      • Paulo88
      • Paulo88
      • yesterday
      • Reported - view

      James yes.

      Like
    • Hello Paulo88 ,

      One last question. When the iAquaLink disconnects, is it showing offline in the eero app? I want to make sure it is not jumping between the access points causing it to appear to be offline or disconnected.

      Like
      • Paulo88
      • Paulo88
      • yesterday
      • Reported - view

      James That I don't know.  I will check this next time it happens.

      Like
Like Follow
  • yesterdayLast active
  • 14Replies
  • 8Views
  • 3 Following

Need Help? We're here for you!

We're big on support, and we want to make sure you always have the best eero experience possible. Here are several resources you can use if you ever need our help!


Quick links

Community Guidelines

Help Center

Contact eero support

@eerosupport

eero.com